Ветеринарна употреба

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”3_4″ layout=”3_4″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_imageframe image_id=”1276″ style_type=”none” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”” bordercolor=”” borderradius=”” align=”center” lightbox=”no” gallery_id=”” lightbox_image=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]https://chemoxide.bg/wp-content/uploads/2015/03/pexels-photo-66400.jpg[/fusion_imageframe][fusion_title margin_top=”20″ margin_bottom=”20″ hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” size=”1″ content_align=”center” style_type=”none” sep_color=””]

Ветеринарна употреба

[/fusion_title][fusion_text]

еOxide 85 е уникален продукт за саниране на твърди повърхности и оборудване, както и за третиране  на питейна вода, ледена вода, вода за изплакване, за да предотврати разпространението и пренасяне на болести.

  • Еoxide LQ-85 за дезинфекция на питейна вода
  • Премахване на биофилм от тръбопроводната система

Биофилмът е основен проблем в тръбопроводните системи

Биофилмът не се повлиява от конвенционалното хлориране на водата

дори когато се дозират високи дози. Използването на еOxide 85 елиминира биофилма като риск за разпространението на заболявания.


Вода за изплакване и ледена вода

За дезинфекция на водата, използвана за измиване и други приложения (с изключение за питейна вода) се препоръчва по-висока доза от 250мл еOxide 85 на 1000 l вода.

За максимален контрол на патогени, трябва да се дозира постоянно:

Постоянното дозиране на еOxide 85 ще помогне да се поддържа чиста система. Хлор диоксид се разгражда до безвредни неорганични съставки след 72 часа.


Дезинфекция на повърхности и оборудване

еOxide 85 е много мощен и ефективен дезинфектант за повърхности в препоръчителните дози.

Материали, които трябва да бъдат дезинфекцирани трябва да

бъде добре почистени, преди да се третират с еOxide 85, за да се постигнат оптимални резултати.

еOxide 85 не трябва да се смесва с други химикали, тъй като това може значително да намали ефективността като дезинфектант.

Редовната употреба на еOxide за поддържане на санитарни условия не позволява образуване на биофилм и допринася значително за намаляване на миризмите.


 еOxide  LQ-85 (0,85% ClO2) Приложение в Птицевъдството

За успешно птицевъдство, е необходимо да бъдат взети мерки, които да контролират въвеждането и разпространението на инфекциозни агенти. Дали те причиняват клинични или субклинични зарази, инфекциите имат потенциала да намалят значително производителността и  рентабилността в дългосрочен план.

еOxide 85 може да се използва без никакъв риск от развитие на резистентни микроорганизми с течение на времето, дори ако суб-летални дози са налице.


еOxide 85 за дезинфекция на питейна вода за птиците

Третирането на водата гарантира, че рискът от предаване на болести чрез питейната вода е сведен до минимум.Третирането на питейната вода с еOxide в препоръчителната дозата има допълнителна полза за липсата на хлороформ и хлорамини, които могат да присъстват ако водата е хлорирана, на позволява образуване на биофилм и запушване в поилната система.

Недостатъчно внимание се обръща на водоснабдяването и поилните системи, въпреки, че при нормални климатични условия, пилетата пият приблизително два пъти повече вода отколкото се хранят.

Чистата питейна вода помага при храносмилането, при обмяната на хранителните вещества, регулацията на температурата на тялото и отделянето на отпадъчните вещества. В тази връзка водата играе жизненоважна роля за здравословния статус и продуктивните резултати . Основно водата и поилната система за птитците се смята за сериозен източник на бактериални инфекции, и затова е необходимо третиране на питейната вода за птиците от първия да последния ден.


Обработка на птиче месо

еOxide 85 може безопасно да се използва за измиване на птичи трупове.

Остатъчения хлор диоксид върху продукта се разгражда бързо, не оставя вредни остатъци.

Хлор диоксид е разрешен като продукт за обработка на всички видове храни (FSANZ Standard 1.3.3), при условие крайния хранителен продукт да не съдържа повече от 1 мг / кг хлор диоксид. В рамките на препоръчваните дози еOxide 85 съответства на този стандарт.


еOxide  LQ-85 (0,85% ClO2) Приложение в кравефермите

Ако вашите крави ближат поилките вместо да пият на големи глътки, ако все по-често във фермата се появяват проблеми с копитата или репродукцията, ако животните са вяли и имат проблем с вимето, налага се спешно да проверите водопроводните тръби и чистотата на водата. Това важи в още по-голяма степен, ако кравите пият водата от корито или от обърнати поилки.

Независимо дали водата постъпва от водопровод или от собствен водоизточник, в нея винаги се съдържат микроорганизми, които не могат да бъдат видени с невъоръжено око. При по-продължителна употреба по стените на тръбите има сериозни отлагания. Това е благоприятна среда за развитие на микроорганизми., които преминават през вентилите и нипелите и постъпват във водата за пиене.

Водата е изключително важна в производството на мляко (млякото се състои от 86,5% вода), както и за  организма на кравата и поради това е необходимо да се гарантира добро качество на питейната вода.

За производството на един литър мляко е необходима 300-400 литра кръв, която тече през вимето. В допълнение се изисква достатъчно количество вода. За 1 литър мляко е необходим около 1 литър вода. През деня крава пие около 100 литра вода при високи температури дори до 150 литра. Водата има пет основни функции.

  • разтваряне и транспортиране на хранителни вещества
  • регулиране на телесната температура
  • отстраняване на отпадъците
  • мляко и околоплодната течност
  • регулиране на клетъчното напрежение.

Практически най-доброто средство за отстраняване на биофилм от тръбопроводнета система е хлорният диоксид.

Тъй като ClO2 се дозира в питейната вода, кравите също пият ClO2, така че постъпва и в тялото на кравата, навлиза в кръвта на животното, а оттам чрез кръвообращението, достига и до вимето.

Ако една крава има много бактерии във вимето, кравата произвежда повече дефанзивни вещества. Това ще отнеме повече бели кръвни клетки от кръвта. Това увеличава микробното число. В допълнение, бактериите влиятт на дойните клетки, които не работят добре.

Има и още две теми, клиничен мастит и субклиничен мастит. Ако визуално можете да видите, че една крава има мастит, е клиничен мастит. Бактериите толкова са се размножили, че те покриват дойните клетки. Млякото е тогава е гъсто и  с различен цвят. Когато една крава има субклиничен мастит, няма да може да се установи, визуално. Тогава бактериите са интегрирани в клетката.

При използването на хлорен диоксид, бактериите се унищожават още във вимето и така броят на клетките намалява. ClO2  действително работи по два начина.

Първият е, че ClO2  убива бактериите, които се намират в клетките. Тези бактерии се смесват с мляко, като по този начин броя на клетките нараства, клетките се променят и по този начин не абсорбират толкова много хранителни вещества от кръвта.

Вторият метод е, че ClO2  убива бактериите, които се намират върху клетките. Тези бактерии гарантират, че млякото получава различен цвят и се сгъстява, по този начин млякото е безполезно.

Също така и за телетата не е добре, ако млякото е с лошо качество. Храносмилането при телето не е като при възрастните. Млякото постъпва директно в Lebmagen. Ако млякото не съдържа толкова много бактерии, телето няма да е податливо на болести.

Предлагаме Ви лесно и просто решение на проблемите: Дезинфекция на питейната вода с еOxide LQ-85.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_4″ layout=”1_4″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” undefined=”” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”slide” animation_direction=”right” animation_speed=”0.7″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_content_boxes layout=”icon-on-top” columns=”1″ title_size=”22px” title_color=”#000000″ body_color=”” backgroundcolor=”” iconcolor=”” icon_circle=”” icon_circle_radius=”” circlecolor=”” circlebordersize=”” circlebordercolor=”” outercirclebordersize=”” outercirclebordercolor=”” icon_size=”” icon_hover_type=”” hover_accent_color=”#03a9f4″ link_type=”” link_area=”box” link_target=”” icon_align=”left” animation_type=”” animation_delay=”” animation_offset=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ margin_top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_content_box title=”ClO2 vs. Eoxide LQ 85 ” backgroundcolor=”” icon=”” iconflip=”” iconrotate=”” iconspin=”no” iconcolor=”” circlecolor=”” circlebordersize=”” circlebordercolor=”” outercirclebordersize=”” outercirclebordercolor=”” image=”https://chemoxide.bg/wp-content/uploads/2017/06/clovsnaclo.jpg” image_width=”300″ image_height=”” link=”https://chemoxide.bg/clo2-vs-eoxide-lq-75/” linktext=”” link_target=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” /][fusion_content_box title=”Манган и Желязо” backgroundcolor=”” icon=”” iconflip=”” iconrotate=”” iconspin=”no” iconcolor=”” circlecolor=”” circlebordersize=”” circlebordercolor=”” outercirclebordersize=”” outercirclebordercolor=”” image=”https://chemoxide.bg/wp-content/uploads/2017/06/iron-manganese-small.jpg” image_width=”300″ image_height=”” link=”https://chemoxide.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B0%D0%BD-%D0%B8-%D0%B6%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%B7%D0%BE/” linktext=”” link_target=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” /][/fusion_content_boxes][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]