Система за производство на стерилна и бактерицидна вода

Системата е предназначена за измиване на нетрайни продукти (риба, месо, плодове и зеленчуци) и за получаване на бактерициден лед. Позволява по-дълго запазване на продукта свеж и увеличаване на трайността, като елиминира микробите и патогените и предотвратява растежа на бактериите.

Напълно допълваща система със съществуващите в момента техники за охлаждане, измиване и консервиране на нетрайни продукти.

Оборудването има 2 изхода, които позволяват използването на :

  • Бактерицидна вода за измиване на риба, месо, плодове и зеленчуци. Номиналното производство на бактерицидна вода е 5 м3/час.
  • Озон за стерилизиране на хладилни помещения, помещения за рязане и работа, предотвратявайки замърсяването на продукта.

ПРИЛОЖЕНИЯ

Измиване на риба, преди замразяване и транспортиране, стерилизация на борда на кораби
Приготвяне на лед за опаковане на рибни продукти.
Стерилизация на вода.
Измиване на кланични трупове на едър рогат добитък, пилешко, заешко, птиче месо и др.
Измиване на всички видове плодове и зеленчуци преди опаковане и консервиране.
Стерилизация на помещения за рязане, машини, подове, поточни линии за консервиране, контейнери и др.
Измиване на повърхностни рани и ръце. Измиване на операционната и хирургически инструменти.
Системата е разработена в сътрудничество с института за морски изследвания CSIC, защитен с международен патент на РСТ и европейски патент
1-p
2-p
3-b